Składniki:
- 2 sznycle z indyka
- 2 plastry dowolnego sera
- warzywo do wyboru: ogórek kwaszony/konserwowy lub papryka
- sól, pieprz
- 1 pełna łyżeczka kurkumy
- 1 pełna łyżeczka słodkiej papryki
- szczypta pieprzu cayenne
- szczypta imbiru
Przygotowanie:
1. Sznycle lekko ubijamy tłuczkiem.
2. Na talerzu mieszamy przyprawy: kurkumę, słodką paprykę, pieprz cayenne i słodką paprykę.
3. Wcześniej ubite sznycle z jednej strony pokrywamy mieszanką przypraw (tak jak panierowanie tylko bez jajka i tylko z jednej strony).
4. Sznycle oprószamy pieprzem i solą, w środku umieszczamy po plastrze sera i kawałku ogórka lub papryki. Zawijamy jak roladki.
5. Roladki zawijamy w folię aluminiową (zawijamy jak cukierki) i umieszczamy w garnku do gotowania na parze. Gotujemy ok. 15 minut od czasu, kiedy woda zacznie wrzeć.
6. Odwijamy roladki ze sreberek i podajemy z dowolnymi dodatkami (polecam warzywa z patelni i pęczak).
Smacznego!
Zdrowie przede wszystkim!
OdpowiedzUsuńPrzepysznie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńfajnie było tutaj zajrzeć meega fajny blog - polecam ! :)
OdpowiedzUsuń