4/15/2015

Białkowe pancakesy z sosem z masła orzechowego


Składniki:
- jajko
- 100ml mleka
- 33g odżywki białkowej karmelowej
- 6-7 łyżek mąki żytniej pełnoziarnistej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- masło orzechowe (u mnie crunchy)
- łyżka gorącej wody


Przygotowanie:
1. Odżywkę wstrząsamy w shakerze z mlekiem.
2. W misce mieszamy jajko z proszkiem do pieczenia. Dolewamy odżywkę. Dokładnie mieszamy.
3. Dodajemy mąkę (masa musi być dość gęsta)
4. Masło orzechowe łączymy z wodą, musi być dość rzadkie żeby stworzyć sos.
5. Na rozgrzaną patelnię (za pierwszym razem polecam tylko lekko ją naoliwić) wylewamy po dużej łyżce masy i smażymy na małym ogniu.
6. Kiedy się zetną od spodu, przewracamy na drugą stronę i smażymy do zrumienienia.
7, Czynność powtarzamy dopóki nie skończy nam się masa.
8. Gotowe pancakesy układamy w stosiku i polewamy sosem orzechowym.




10 komentarzy:

  1. na pewno wykorzystam ten sposób na sos z masła orzechowego!:O PYYYCHAA <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają bardzo smakowicie. Z chęcią spróbuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Już na sam widok ślinka mi cieknie :P

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda super i coś czuję, że smakuje jeszcze lepiej, w końcu pojawia się tam masło orzechowe :D

    OdpowiedzUsuń
  5. skorzystam z przepisu, zostawię je sobie na przekąskę po treningu

    OdpowiedzUsuń
  6. U nas królują z truskawkami w sezonie letnim.

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 faster, better, healthier , Blogger